Päivät 4-5: Merellä

Koska reissaileva sakki on itse kukin vähän puolikuntoista, ei haittaa ollenkaan, että risteilyn kaksi ensimmäistä päivää vietetään merellä. Se tarkoittaa pitkiä yöunia, paljon hyvää ruokaa ja lepäilyä aina kun siltä tuntuu.

Kapteeni kertoi kuulutuksessaan, että syy viileisiin ja tuulisiin ilmoihin on koillis-jenkkejä vaivanneessa lumimyrskyssä: sen uloimmat rippeet ulottuvat tänne asti. Ilma nyt meripäivinä on ollut +20 ja +23 asteen välillä, mutta viileä tuuli on saanut ainakin minut pysymään sisätiloissa. Suhteellinen tuulen voimakkuus on paikoin yli 2X metriä sekunnissa, ja toisena meripäivänä uima-altaatkin oli suljettuna tuulen ja merenkäynnin vuoksi.

Ensimmäisen meripäivän aikana tutustuimme kasinoon – enpä olisi arvannut uhkapelaavani yhdessä äitini kanssa, mutta niinkin kävi. Illalla menimme syömään “teatteriravintolaan”, jossa ruokaillessa sai katsella akrobaatti- ja sirkusshow’ta. En ole ennen ollut sellaisessa, joten oli kyllä kiva kokemus.

Toisen meripäivän iltana menimme katsomaan Las Vegas -lähtöisen Blue Man Group -shown, joka oli tosi upea. Siinä siniset miehet tekevät erilaista performanssitaidetta miimisellä huumorilla höystettynä. Täytyy sanoa että jo pelkästään tuon shown takia kannatti tulla Epicin kyytiin 🙂 Laivan kokoonkin alkaa tottua, joskin ihmisiä on kyydissä vähän liikaa (ja esim. hissejä saa useimmiten odottaa tosi kauan).

Laivan ulkokansi: vesiliukumäkiä, porealtaita, uima-altaita, auringonottopaikkoja, baareja.

Tämä kirjoitus on osa 8/13 sarjassa Florida & Karibia 2013