Päivä 3: Laivalle

Edellisyö tuli nukuttua huonosti ainakin allekirjoittaneen toimesta. Yskin itseäni hereille välillä, ja loppuajan säpsähtelin katsomaan kelloa. Aamulla oli aikainen herätys, jotta ehditään palauttaa auto ja siirtyä satamaan ajoissa.

Ja ehdittiinhän me: kuten oli tarkoituskin, olimme laivalla ensimmäisten joukossa. Toki se on vähän joustava käsite, mutta jos laivaan pakkautuu yli 4000 lomalaista, ensimmäisen muutaman sadan joukossa oleminen varmaan lasketaan. Aikaisen laivaan siirtymisen pointtina oli saada jo lounas syötyä laivalla, ja se onnistuikin (joskin pöytään päästyä nälkä oli jo hirveä, ja satuimme johonkin ihme suvantokohtaan: muiden pöytien tarjoilu pelasi, mutta meidän tarjoilija pysytteli pitkiä pätkiä poissa).

Laiva on ISO. Suoraan sanottuna ehkä jo vähän liian iso. Ja uima-altaat on vähän läppä: kaksi pienenpientä allasta, joissa olisi tarkoitus kylvettää koko risteilykansa. No, toki suurin osa ei harrasta laivalla uimista, mutta aika ajoin siellä on melkoisesti ruuhkaa. Muita aktiviteetteja on mm. kalliokiipeilyseinä, keilarata, jääbaari, vesi- ja rengasliukumäet yms… saa nähdä mitä kaikkea niistä tulee kokeiltua.

Ennen reissua ehti vähän pelottamaan, miten viileässä viihtyvä ja aurinkoa välttelevä äitini viihtyy näin kuumassa. Siinä mielessä onni onnettomuudessa, että ensimmäisinä päivinä on ollut puolipilvistä, tuulista ja tuulen myötä aika viileä ilma. Äiti on viihtynyt mainiosti, joskin auringonottokansa viihtyy pitkähihaiset päällä.

Hytit on kivoja. Yksi jenkkipariskunta valitteli kuinka pieneltä hytit tuntuvat muihin laivoihin verrattuna, mutta kun itsellä on tuoreessa muistissa Viikkarin ja Siljan hytit, nämähän on ihan supertilavia… ja vielä sisustettujakin! 🙂

Illalla syötiin lisää ja käytiin ajoissa nukkumaan. Seuraavat kaksi päivää on onneksi meripäiviä, eli saadaan relata ja levätä kunnolla ennen ensimmäistä satamaan astumista.

Loma on jo nyt tuntunut niin pitkältä, että äitikin joutui illalla miettimään että mikä päivä tänään oli, ja puhuttiin sujuvasti siitä, kuinka “eilen” saavuttiin laivalle. 🙂

epic-laivasatamassa

Tämä kirjoitus on osa 7/13 sarjassa Florida & Karibia 2013